Street art in Hasselt

10x must-see street art werken in Hasselt

door Esther

Wist je dat er in Hasselt meer dan tachtig (!) street art kunstwerken te zien zijn en dat je deze voor een groot deel gewoon in en rondom het centrum vindt? Dat maakt van Hasselt een echte street art stad. Of je tijdens je weekendje Hasselt nu bewust op zoek gaat naar street art of gewoon de mooiste bezienswaardigheden in de stad wilt zien: deze tien kunstwerken mag je wat mij betreft niet missen. Lees alles over street art in Hasselt.

Plan een stedentrip Hasselt

Street art in Hasselt: 10x street art kunstwerken in Hasselt die je gezien moet hebben | Mooistestedentrips.nl

Street art in Hasselt: 10x street art kunstwerken in Hasselt die je gezien moet hebben | Mooistestedentrips.nl

Street art in Hasselt

  • Je struikelt simpelweg over de goede street art in Hasselt. Al jarenlang komen er elk jaar tijdens het street art festival weer nieuwe werken bij, van bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland.
  • Natuurlijk kun je je street art cities app openen, want hierop vind je zo goed als alle werken in Hasselt.
  • Maar het is eigenlijk net zo leuk om De Kunstroute te lopen. Deze route combineert de mooiste street art in Hasselt met andere kunstzinnige plekken in de stad, zoals musea Z33 en Stadsmus, verschillende galeries en het verscholen Kadettenplein.

10x street art in Hasselt

Smug One

Street art in Hasselt: Smug One | Mooistestedentrips.nl

Zodra je je Kunstroute kaart hebt oopgehaald bij Tourisme Hasselt steek je meteen je neus in de lucht om het grootse en imposante werk van de Australische Smug One te zien. Hij maakte een prachtig gedetailleerd portret van maar liefst 450 m², het grootste kunstwerk in Hasselt. Het bijzondere is dat Smug One alleen spauitbussen maakt voor zijn kunstwerken. Wie goed kijkt ziet net rechts van een jonge vrouw een hazelnoot in het glas. Dit is een symbool van Hassselt.

Pichi & Avo

Street art in Hasselt: Pichi & Avo | Mooistestedentrips.nl

Pichi & Avo is een kunstenaarsduo uit Valencia dat bekend staat om de klassieke graffiti in combinatie met mythologische figuren. Op deze manier combineert het duo het heden en verleden. De kleurrijke mural aan de Capucienenstraat prijkt daar sinds het street art festival van 2017. Tijdens een weekendje Heerlen kun je ook werk van Pichi & Avo bewonderen. In de Limburgse stad heeft het kunstenaar een enorm werk boven de bioscoop gemaakt.

Studio Giftig

Street art in Hasselt: Studio Giftig | Mooistestedentrips.nl

Street art in Hasselt: Studio Giftig | Mooistestedentrips.nl

Studio Giftig bestaat uit Nederlands kunstenaarsduo Kaspar van Leek en Niels van Swaemen. Zij wonnen al menig award voor hun werk en Out of the cage, dat te vinden is aan de Zuivelmarkt, is mijn favoriete street art kunstwerk in Hasselt. Het kunstwerk, dat over twee muren is verdeeld, draagt het uitbreken en het daardoor verwerven van innerlijke vrijheid uit.

Insane 51

Street art Hasselt - Insane 51 | Mooistestedentrips.nl

Insane 51 is een bekende kunstenaar uit Athene die optische illusies combineert met realitische graffiti. Het effect is enigszins psychidelisch, net als zijn werk dat je aan de Dokter Willemsstraat vindt. Hier combineert hi de griekse Godin Artemis en een hert, het symbool van Hasselt. Met een oldskool 3D-brilletje komt dit werk helemaal tot leven.

ROA

Street art in Hasselt: ROA | Mooistestedentrips.nl

ROA is één van de bekendste straatkunstenaars ter wereld van wie maar weinigen de echte identiteit kennen. De kunstenaar is afkomstig uit Gent, dat weten we wel, en als je mijn artikel over street art in Gent hebt gelezen, weet je hoeveel werken van ROA je hier ziet. Maar ook in Heerlen, Londen, Berlijn en zelfs Zaragoza zie je werken van ROA. De kunstwerken van ROA zijn altijd geschilderd in zwart-wit en hebben een link met de dieren die van oorsprong voorkomen op de locatie waar hij op dat moment schildert. Zo is zijn torenhoge gestapelde Big 5 in Johannesburg wereldberoemd. In Hasselt vind je, goed verstopt aan een wat braakliggend terrein aan de Vaartstraat, een prachtige uil van ROA.

Ciredz

Street art Hasselt: Ciredz | Mooistestedentrips.nl

Quartier bleu is een wat nieuwe wijk van de stad en ook hier in street art in Hasselt. De Italiaanse kunstenaar Roberto Ciredz maakte er, samen met kunstenaarscollectief Treepack het werk Flood op het XIOR- studentencomplex in de Armand Hertzstraat. Het kunstwerk is, zoals de titel al doet vermoeden, gebaseerd op het vele water in de wijk. De kunstenaar creëert met zijn werk een soort onderwaterwereld, maar is ook een knikje naar de kwetsbaarheid van de planeet.

Eelco van den Berg

Street art Hasselt: Eelco van den Berg | Mooistestedentrips.nl

Kom je met de trein naar Hasselt, dan vind je vlakbij het station het werk ‘virus’ dat de Nederlandse kunstenaar en illustrator Eelco van den Berg in 2014 tijdens het street art festival van de stad maakte. Het werk van Eelco van den Berg is enorm herkenbaar dankzij het sterke kleurgebruik en de decoratieve elementen. In Nederland vind je werk van hem in bijvoorbeeld Tilburg, Rotterdam, Goes en street art museum STRAAT in Amsterdam.

Novadead

Street art in Hasselt: Novadead | Mooistestedentrips.nl

Street art in Hasselt: Novadead | Mooistestedentrips.nl

NovaDead, Julien Crevaels, is een Belgisch-Congolese kunstenaar maakte prachtige street art in Hasselt. Hij laat zich inspireren door de wetten van het universum en tradities van Afrikaanse stammen. je herkent zijn werk aan beweging snelheid en heel felle kleuren.  Zijn werk Ooghoek 125, naast de Fortisbank, werd door Het Koninklijk Leesgezelschap Hasselt mogelijk gemaakt en aan hen vertelde hij over dit werk: ‘Een compositie van vlinders die zich tegoed doen aan jeneverbessen met op de achtergrond structueren die lonken naar de architectuur van het bankgebouw.’

Super A, Zenk One

Kameleon door Super A, Zenk One

Toen Super A, Zenk One, een conbinatie van de Nederlandse Stefan Thelen en Robin Nas, deze kameleon maakte voor het street art festival in 2016, wisten zij massaal de media te halen. De kameleon aan de Schoolstraat werd door iedereen gedeeld en dit werk is ook echt de wandeling vanuit het centrum waard.

Belin

Street art in Hasselt: Belin | Mooistestedentrips.nl

Naast de kameleon van Super A, Zenk One vind je eht meisje met de appel. Een heel bijzonder werk van de Spaanse artiest Belin. Hij staat bekend om zijn surrealistische stijl, maar maakt steeds vaker kubistische werken. Belin maakte ook verschillende werken in Nederland, waaronder bij het Klokgebouw in Eindhoven en voor de gemeente Weert.

Street art in Hasselt
Bewaar op Pinterest

Street art in Hasselt: 10x street art kunstwerken in Hasselt die je gezien moet hebben | Mooistestedentrips.nl

 

Meer street art in België

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrip > Stedentrip België > Hasselt > Street art in Hasselt

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer