SOHO Malaga: ontdek mooie street art in Malaga

door Esther

Houd jij van leuke alternatieve wijkjes? Op naar SOHO in Malaga. Hier spot je namelijk de mooiste street art in Malaga. Maar er valt nog veel meer te ontdekken in SOHO Malaga. Tijdens je stedentrip mag je deze buurt echt niet missen. Ik zette daarom al mijn favorieten in de wijk voor je op een rijtje.

SOHO Malaga: kleurrijke kunstenaarswijk

Tot en met een jaar of 5 geleden was een bezoekje aan SOHO Malaga niet echt een aanrader. De wijk, grofweg de driehoek tussen Plaza de la Marina, het Museum voor Moderne Kunst en treinstation Centro Alameda, was toen nog een echte achterstandswijk en het kon er behoorlijk onguur zijn. In 2013 werd echter het startsein gegeven voor het moderniseren van de wijk en de graffiti waar de wijk zo om bekend stond naar een hoger plan te tillen.

De initiatiefnemers lieten zich inspireren door de wijk SOHO in Londen, en noemden de wijk gemakshalve ook maar zo, en de wijk moest een echte kunstenaarswijk worden.Dat is redelijk goed gelukt en je kunt nu op je gemakje door SOHO in Malaga struinen, genieten van de geweldige street art, een goed museum en heel veel leuke restaurants en cafés.

Centro de Arte Contemporáneo (CAC)

Directeur van het Centro de Arte Contemporáneo (CAC), Fernando Frances, was één van de initiatiefnemers van de veranderingen in SOHO Malaga en de vestiging van het museum in de wijk wordt wel als het startsein gezien voor alle vernieuwingen. Het museum werd gevestigd in een oude overdekte markthal, die compleet verwaarloosd was. De constructie van de hal bleef gespaard, helemaal wit geschilderd (ook de ramen!) en de enorme driehoekige ruimtes bleken perfect voor foto exposities en enorme moderne installaties. De wisselende tentoonstellingen worden vaak met veel enthousiasme ontvangen.

Street art in Malaga: MAUS

De straten van SOHO Malaga stonden altijd al lekker vol graffiti, maar met de opkomst van street art kon dit wel naar een hoger plan worden getrokken. In 2013 en 2015 vond street art festival MAUS (Malaga Arte Urbano SOHO) en sindsdien vind je een dertigtal heel mooie murals, groot en klein in de wijk. Vooral rond de Calle Barroso, Calle Martínez Campos, Calle Somera en Calle Casas de Campos zie je de mooiste street art in Malaga. Zo vind je er een mooie stapel knaagdieren van ROA op de zijkant van een flat. Maar vooral de pop-art achtige werken van D*Face en Obey, naast elkaar op een flatgebouw achter het CAC zijn ontzettend indrukwekkend. Op deze kaart kun je zien waar je alle street art in SOHO kunt vinden.

Meer street art op Mooistestedentrips.nl

Street art in Malaga: SOHO (ROA) | Mooistestedentrips.nl

Street art in Malaga, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Street art in Malaga: SOHO | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Malaga: street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Street art in Malaga: D*Face en Obey | Mooistestedentrips.nl

3x leuk eten in SOHO Malaga

PICNIC
Snak je ’s ochtends naar een goed ontbijt en goede koffie. Of wil je ’s middags wel even in een heel fijne salade prikken? Het kleurrijke PICNIC is echt the place to be in SOHO Malaga. Het is altijd reuze gezellig in dit café. Je kunt er ook even een kop koffie en een lekkere muffin of bagel to go halen.

Señor Lobo Café
Heb je je huurfiets net teruggebracht? Of heb je de hele ochtend flink gewandeld om wat highlights van Malaga te ontdekken? Dan kun je wel een goede hamburger met lekkere frieten van het Señor Lobo Café gebruiken. Er staat ook heel fijn craft beer op het menu, dus voor wat later in de middag is het ook een aanrader.

La Deriva
Een wat sjieke eend in de rauwe bijt van SOHO, maar beslist een aanrader. Al was het alleen al om het hippe interieur, het gezellige terras aan de Alameda Colon en de fijne wijnkaart. Je bestelt er lekkere seafood of een goede steak.

Eten in Malaga: Señor Lobo Café (foto met dank aan Señor Lobo Café) | Mooistestedentrips.nl

Eten in SOHO Malaga: La Deriva (foto met dank aan La Deriva) | Mooistestedentrips.nl

Logeren in SOHO Malaga

Omdat je vanaf de wijk SOHO binnen een paar minuten naar de gezellige en nieuwe haven wandelt en je ook snel in het centrum van de stad bent (een kwartiertje lopen ongeveer) en de wijk ’s avonds heel gezellig is, is het helemaal niet zo’n gek idee om in SOHO te logeren. Het Soho Bahía Málaga ligt heel centraal in de wijk (het hotel heeft zelfs een enorme mural tegen de gevel) en is nog behoorlijk nieuw.

De kamers zijn licht en comfortabel, met houten vloeren en meubelen. Maar de echte trekpleister is het dakterras waar het goed toeven is met een drankje (in de zon óf schaduw) en een geweldig uitzicht over de wijk en de rest van Malaga.

Plan een stedentrip Malaga

Bewaar op Pinterest!

SOHO Malaga, bekijk de mooiste street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip Spanje > Andalusië > Malaga > SOHO Malaga

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer