Restaurants in Luik: 10x smullen

door Esther

Uit eten in Luik? Dan heb je de keuze uit genoeg leuke restaurants. Maar ook als je koffie wilt drinken, de beroemde Luikse wafels wilt proeven of een heel fijn glas Belgisch bier wilt bestellen, zit je goed in Luik. Bekijk mijn tien favoriete restaurants in Luik.

Stedentrip Luik? Plan het!

  • Reis met de trein naar Luik. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over parkeren en je stapt uit bij één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Luik, station Guillemins.
  • Er zijn veel leuke hotels in Luik. Ik ben erg gecharmeerd van het Amosa Hotel en ook het Penta Hotel is een aanrader.
  • Ga je zo’n twee dagen naar Luik? Dan is het al de moeite om de Liège City Pass te kopen. Je maakt dan gratis gebruik van het openbaar vervoer en je kunt gratis naar binnen bij veel bezienswaardigheden in Luik.
  • Bekijk alle tips over Luik.

10 leuke restaurants in Luik

Darius Café

Darius Café, Luik | Mooistestedentrips.nl

Begin je ochtend in Luik goed, met een fijne kop koffie. Darius Café vind je tegenover de universiteit, dus je zit er geheid gezellig tussen de studenten en docenten. De service is snel en efficiënt. Je kunt ook een snelle hap bestellen of meenemen. Het Darius Café is ook een fijne tussenstop als je de mooiste street art in Luik gaat bekijken.

Une Gaufrette Saperlipopette

De lekkerste Luikse wafels: Une Gaufrette Saperlipopette | Mooistestedentrips.nl

Zeg je Luik, dan zeg je natuurlijk Luikse wafels. En als je de beste Luikse wafels wilt proeven, moet je simpelweg naar Une Gaufrette Saperlipopette. Dit is één van de beste bakkerijen van Luik en naast wafels hebben ze nog meer heel fijne broodjes, koekjes en zoetigheden. Oh ja, en ook brood. Er staat altijd een aardige rij voor de deur van Une Gaufrette Saperlipopette. Maar als je eenmaal een paar wafels te pakken hebt, verkrijgbaar in de smaal vanille en kaneel, dan weet je dat het het wachten waard was.

Beerlovers

Foto met dank aan Beerlovers | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Beerlovers | Mooistestedentrips.nl

Je kunt natuurlijk niet naar België, zonder wat goede bieren te hebben geproefd. En bij Beerlovers kun je je lol op. Bij dit gezellige cafés staan tientallen goede craftbeers op de kaart, uit binnen- en buitenland. Wil je een lekker biertje uit de buurt van Luik proberen, bestel dan één van de bieren van Leopold 7 dat met 3 hoppen en 3 granen wordt gebrouwen en een lekkere citrusachtige smaak heeft.

Ma Ferme en Ville

Restaurants Luik: Ma Ferme en Ville | Mooistestedentrips.nl

Foto met dank aan Ma Ferme en Ville | Mooistestedentrips.nl

Een nieuwkomer en meteen al één van de leukste restaurants in Luik. Het maakt niet uit wat je bestelt bij Ma Ferme en Ville, je weet dat alles wat je voor je neus krijgt uit de directe omgeving van Luik komt. Bij Ma Ferme en Ville werken ze namelijk alleen met ingrediënten die binnen een straal van 50 kilometer rondom Luik te krijgen zijn. En het resultaat mag er zijn: fijne sapjes en bieren, super lekkere soepen, salades en broodjes. Op zaterdagavond kun je bij Ma Ferme en Ville terecht voor een verrassingsmenu van drie gangen. Je moet dan wel even reserveren.

Brasserie C

Foto met dank aan Brasserie C | Mooistestedentrips.nl

Bier proefen in Luik: Curtius, Brasserie C | Mooistestedentrips.nl

Tijdens een weekendje Luik moet je absoluut gaan wandelen in de groene heuvels rondom het centrum. Vanuit hartje stad loop je zo het groen in. Nadat je hebt genoten van het mooie uitzicht vanaf de citadel daal je weer af en kom je vanzelf bij een oud begijnhofje terecht. Daar huist nu één van de leukste restaurants in Luik: Brasserie C. Je kunt hier het laatste, nog in Luik gebouwen bier proeven: La Curtius. Er is een proeflokaal, maar stiekem moet je gewoon lekker op het lommerrijke terras neerploffen. Naast je koel glas bier kun je ook prima iets te eten bestellen.

L’Atelier C

Foto met dank aan L'Atelier C | Mooistestedentrips.nl

Het broertje van Brasserie C is L’Atelier C, gelegen in één van de meest sfeervolle straatje van Luik, En Roture. Bij L’Atelier C bestel je het lekkerste bier van de stad. Maar stiekem is het terras de echte trekpleister, want je zit hier niet alleen knus, maar ook nog eens met uitzicht op één van de mooiste murals van Luik. De muurschildering is gemaakt door Psoman uit Luik en is een ode aan alle bedreigde of uitgestorven diersoorten.

Le Labo 4

Uit eten in Luik: Le Labo 4 (foto met dank aan Le Labo 4) | Mooistestedentrips.nl

Le Labo 4 is zonder twijfel één van de leukste restaurants in Luik. Het was namelijk ooit een scheikundelaboratorium en dat kun je nog zien aan alle reageerbuisjes en gasbranders waarmee het restaurant is gedecoreerd. Le Labo 4 is één van beste vleesrestaurants in Luik, maar als je zin hebt in vis of een vegetarische hap, dan krijg je ook iets lekkers voorgeschoteld.

Le Saint Grégory

Uit eten in Luik: probeer boulets bij Le Saint Grégory | Mooistestedentrips.nl

Luik staat bekend om gehaktballetjes, geloof het of niet. Ze heten ‘boulets’ en elk jaar wordt door restauranthouders keihard gestreden om de prijs voor de beste gehaktballen in de wacht te slepen. Die prijs gaat al een paar jaar naar Le Saint Grégory, dus hier moet je zeker even aanschuiven voor een portie boulets met friet en salade. Ik heb ze geproefd en inderdaad, ze zijn top.

Sava Nature’s Cuisine

Restaurants Luik: Sava Nature's Cuisine | Mooistestedentrips.nl

Sava’s Nature Cuisine is het restaurant dat bij het Amosa Hotel hoort en het is wat mij betreft een aanrader om hier ’s avonds aan te schuiven. De kaart is geïnspireerd op de Zuid-Amerikaanse keuken en je bestelt er dan ook de lekkerste biefstukken en hamburgers. Je bepaalt zelf hoeveel en welke bijgerechten je kiest. Ook de toetjes zijn top.

Pot au Lait

Pot au Lait, Luik | Mooisestedentrips.nl

Restaurants Luik: Pot au Lait | Mooistestedentrips.nl

Restaurants Luik: Pot au Lait | Mooistestedentrips.nl

Naar het leukste en meest bizarre café van Luik hoef je niet lang te zoeken. Dat is zonder twijfel Pot au Lait, vlakbij de universiteit van de stad. Een bezoek aan Pot au Lait is een beetje psychedelische ervaring. Het café is een bonte verzameling van street art, installaties, creaties en bizarre kunstobjecten. Maar gezellig is het er wel. Overdag komen de studenten uit de nabij gelegen universiteit er graag voor een drankje. ’s Avonds gaat de gemiddelde leeftijd wat omhoog. Er is regelmatig live muziek.

Lees meer over Luik

Restaurants Luik
Bewaar op Pinterest

Uit eten in Luik? Ontdek de leukste restaurants in Luik | Mooistestedentrips.nl

De leukste restaurants in Luik: 10x smullen | Mooistestedentrips.nl

Meer België op Mooistestedentrips.nl

  • Ben jij wel gecharmeerd van de Franstalige steden in België? Begrijpelijk. Deze zijn nog lang niet zo bekend als bijvoorbeeld Antwerpen of Brugge en je kunt ze op je gemak ontdekken. Een leuke bestemming voor een stedentrip is bijvoorbeeld Mons. Bekijk de leukste tips voor een weekendje Mons.
  • Een leuk alternatief voor een weekendje Ardennen is een stedentrip Namen. De hoofdstad van Wallonië is verrassend gezellig en er is genoeg te zien. Bekijk alvast de leukste bezienswaardigheden in Namen.
  • En natuurlijk mag een stedentrip Brussel niet in dit lijstje ontbreken. Ik zette in een aantal artikelen handige tips voor een weekendje Brussel en de leukste restaurants in Brussel voor je op een rijtje.
  • Liever één van de Vlaamse steden bezoeken? Lees dan 25x verrassend Vlaanderen.
  • Bekijk alle stedentrips België.

Beer Lovers
In vroeger tijden huisde er tientallen brouwerijen in en rondom Luik, maar helaas trokken deze allemaal weg of ze gingen failliet. De laatste paar jaar laten nieuwe en jonge brouwers hun gezicht zien in de stad en regio en bij Beer Lovers kun je, in de leuke en industriële sfeer van het café, genieten van deze bieren. Probeer bijvoorbeeld een biertje van Leopold7.

Une Gaufrette Saperlipopette
Een hele mond vol, maar het komt er op neer: je moet hier gewoon zijn voor de beste Luikse wafels. Ja Luikse wafels, dat is heel anders dan Belgische wafels. Het deeg is namelijk anders en je bijt af en toe nog eens zo’n lekkere suikerklont door. Je kunt kiezen uit vanille en kaneelwafels. Maar je vindt nog meer zaligheden bij Une Gaufrette Saperlipopette. De bakkerij is zelfs uitgebreid en je kunt nu ook ijsjes in de zaak ernaast kopen.

Ma Ferme en Ville
Een restaurant en delicatessezaak in één. Het maakt niet uit wat je bestelt: alle ingrediënten komen uit Luik of directe omgeving. Heel bewust, heel biologisch en heel erg lekker. Er staat elke dag dus wat anders op het menu. Niet zo gek dat dit restaurant in korte tijd één van de leukste lunchplekken in Luik is geworden. Op zaterdagavond kun je er ook terecht voor het diner, dan moet je wel reserveren.

Brasserie de la Batte
Brasserie de la Batte lijkt in eerste instantie een volks café waar de bezoekers van de zondagse markt slechts een klein excuus nodig hebben, om het glas vol te laten schenken. Maar vergis je niet: bij de brasserie kun je ook heerlijk exotisch eten.

Brasserie C
Je kunt natuurlijk geen stedentrip België maken, zonder wat fijne biertjes te proeven. Bij Brasserie C kun je het laatste bier proeven dat nog in de stad wordt gebrouwen: Curtius. De setting is trouwens prachtig: in een oud Begijnhofje zit je heerlijk in de luwte. Probeer een biertje en bestel er meteen wat lekkere hapjes bij.

Pot au Lait
Op zoek naar een leuke plek voor een drankje? Tijdens een stedentrip Luik mag je Pot au Lait niet overslaan. Als je er voor het eerst binnenkomt, is het een enigszins psychedelische ervaring. Maar als je alle street art en wonderlijke kunstwerken en meubels in je hebt opgenomen, merk je al snel dat het een gezellige tent is. Overdag komen studenten van universiteit er, ’s avonds is het publiek wat ouder.

Au point de Vue
Hier kun je écht Luiks eten. Fijne gehaktballetjes, visgerechten, vlees: het is allemaal even lekker. Je zit prima op het terras tegen de monumentale gevel aan, met uitzicht op de Opera. Ook een leuk café om een aperitif te drinken.

Le Bruit qui Court
Altijd al willen eten in een oude bank? Hier is je kans! Bij Le Bruit qui Court eet heerlijke salades en pasta’s in een oud bankgebouw. Je kunt zelfs de kluis in de kelder zien.

As Houès
Vaak is eten aan de markt in een stad een toeristische aangelegenheid, maar juist omdat Luik niet zo wordt overspoeld door de toeristen kun je op de markt nog fijn tussen de locals zitten. ’s Ochtends wordt er uitgebreid genoten van een kop koffie en vanaf een uur of drie komen de aperitieven op tafel. Bij As Houès kun je echte Luikse gerechten eten, zoals konijn en flinke pasteien.

Le Saint Grégory
‘Boulets’ zijn een echte Luikse specialiteit, ofwel: gehaktballetjes. Het maken en serveren van gehaktballen wordt in Luik erg serieus genomen en jaarlijks dingen tientallen restaurants mee naar de prijs om de beste gehaktballen. De afgelopen twee jaar ging de eer naar Le Saint Grégory en dus een goede plek om tussen de middag van een paar gehaktballetjes met friet te gaan genieten.

Le Labo 4
Dit is één van de leukste restaurants in Luik. Het is namelijk gevestigd in een oud scheikundelaboratorium en je eet er tussen de gasbranders en de reageerbuisjes. Een topformule. Het is wel een plek voor carnivoren, want bij Le Labo 4 komen de mooiste stukken vlees op je bord terecht.

Sava Nature’s Cuisine
Wil je met goed weer lekker buiten eten in Luik? Schuif dan aan op het gezellige terras. Dit restaurant is gespecialiseerd in goed vlees. Mooie Angus biefstukken, hamburgers, surf en turf. Je bepaalt zelf welke bijgerechten je er nog bijbesteld. Het is gezellig, maar toch lekker rustig, zitten op het plein.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer