De leukste stedentrips in januari

door Esther

Heb je nog vakantie in januari en wil je nog een stedentrip maken? Goed idee. Januari is een heerlijke maand om er tussenuit te gaan. Maar wat is nu een leuke stedentrip in januari? Waar is het nog lekker weer of waar kun je juist een leuke winterse stedentrip naartoe maken? Bekijk de leukste stedentrips in januari.

Genieten van winterzon in Marrakech

De leukste stedentrips in januari: winterzon in Marrakech | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in januari: winterzon in Marrakech | Mooistestedentrips.nl

Op zoek naar een goede stedentrip in januari? Op naar Marrakech. De temperaturen zijn er dan mild, een zonnetje en zo’n 23°C is zeker geen uitzondering. Je kunt in mijn artikel Winter in Marrakech lezen wat je allemaal kunt zien in Marrakech in de wintermaanden. Wandel door de kleurrijke Medina van de stad, bezoek één van de prachtige oude paleizen en ga theedrinken op één van de dakterrassen van Marrakech.

Plan je winterse stedentrip

Lees meer over Marrakech

Het noorderlicht zien in Reykjavik

Leuke stedentrip in januari: noorderlicht in Reykjavik | Mooistestedentrips.nl

Zeg je stedentrips in januari, denk dan eens aan Reykjavik in IJsland. Klinkt koud. Is het waarschijnlijk ook, maar het is dan ook heel bijzonder in IJsland. De kans is er namelijk groot dat je het bijzondere noorderlicht een keer kunt zien en dat maakt het één van de meest bijzondere stedentrips in januari. En alsof dat niet reden genoeg is voor een stedentrip Reykjavik, is de IJslandse hoofdstad ook nog eens een van de meest hippe steden van dit moment. Er zijn ontzettend veel leuke koffietentjes in de stad, goede restaurants en je kunt er bijzondere street art spotten. Bovendien kun je vanuit Reykjavik eenvoudig excursies maken naar de belangrijkste bezienswaardigheden in IJsland.

Stedentrip Reykjavik plannen

Lees ook

Minder druk: Rome

De leukste stedentrips in januari: stedentrip Rome | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in januari: ga naar Rome | Mooistestedentrips.nl

Een stedentrip Rome staat bij velen op het lijstje en dat is wel te begrijpen. Rome is een waanzinnig mooie stad, waar je keer op keer wat nieuws kunt ontdekken. Maar van mei tot en met september kan het ook flink druk zijn in Rome, waardoor de wachtrijen voor bezienswaardigheden als de Vaticaanse Musea en het Colosseum soms tot wel twee uur kunnen oplopen. In de wintermaanden is het in Rome dan wel wat koeler, maar het is dan ook een stuk rustiger. En dat is stiekem ook wel even lekker. Gewoon op je gemakje door de stad slenteren en af en toe eens een leuke trattoria in om even op te warmen. Rome is één van de leukste stedentrips in januari.

Handige artikelen voor een stedentrip Rome

3 topsteden in Zuid-Afrika

Stedentrips in januari? Denk dan eens buiten Europa. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens gedroomd van een rondreis Zuid-Afrika? Januari is er de perfecte tijd voor, want dan is het zomer in Zuid-Afrika. Doe inspiratie op en bezoek de drie leukste steden in Zuid-Afrika.

Johannesburg

Ontdek Johannesburg in Januari | Mooistestedentrips.nl

Veel reizigers beginnen hun rondreis Zuid-Afrika in Johannesburg, maar gaan vanaf het vliegveld meteen naar een safaripark. Zonde, want er valt zo veel te ontdekken in Johannesburg. Sterker nog, het zou zou maar eens kunnen dat Johannesburg mijn favoriete stad is van alle steden die ik ooit bezocht. En ik mocht honderden steden voor mijn werk bezoeken… dus dat zegt wat. Bezoek één van de vele bruisende wijken van Johannesburg, duik de recente geschiedenis in in Soweto en ga niet weg zonder het Apartheid Museum te hebben bezocht.

Artikelen over Johannesburg

Kaapstad

Bezoek Kaapstad in januari | Mooistestedentrips.nl

Kaapstad spreekt bij Nederlanders tot de verbeelding. En dat is begrijpelijk, want er ligt toch best een heleboel Nederlandse geschiedenis in deze kleurrijke Zuid-Afrikaanse stad. Het is de stad van de Tafelberg, van het kleurrijke Bo-Kaap, van wijnvelden om de hoek en pinguïns op Boulder’s Beach.

Lees meer over Kaapstad

Durban

Durban in één dag | Mooistestedentrips.nl

Durban is vrij onbekend en ook een beetje onbemind. En dat is stiekem toch wel jammer, want het is een unieke stad met een geweldige sfeer. De stad heeft namelijk Indiase invloeden, door de vele immigranten. Zelfs Ghandi woonde een tijdje in Durban en streed toen al tegen de ongelijkheid in Zuid-Afrika. Durban heeft bovendien een heel fijn waterfront en je kunt zulke fijne dagtrips vanuit de stad maken. Geef Durban dus een kans.

Lees meer over Durban

Liever in een andere maand een stedentrip maken? Bekijk de stedentrip kalender.

Wat is jouw favoriete stedentrips in januari?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Annelies 7 januari 2019 - 16:38

Leuke ideeën voor een stedentrip in de maand januari. Zelf heb ik (nog) geen favoriete bestemming voor een stedentrip in januari, maar met jouw lijstje komt daar vast snel verandering in.

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer