De leukste stedentrips in juni

door Esther

Juni is een geweldige maand om een stedentrip te maken. Op heel veel plekken in Europa is het al lekker weer, maar het is (meestal) nog net geen hoogseizoen. Vermijd populaire steden als Rome, Parijs en Barcelona als het kan. Want hier is het in juni vaak vreselijk druk. Er zijn echter genoeg leuke en originele alternatieven. Dit zijn de leukste stedentrips in juni.

Maak een bijzondere stedentrip Frankrijk

In juni is het in Frankrijk vaak natuurlijk al heerlijk weer. Het perfecte excuus om een stedentrip naar Frankrijk te maken: dwalen over mooie pleintjes en op het terras zitten met een goed glas wijn. Wil je wel een leuke stedentrip Frankrijk maken, maar niet de drukte van Parijs noch de hoge prijzen? Dan zijn er een paar geweldige steden in Frankrijk die je beslist moet bezoeken.

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Lyon | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Nantes | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Metz | Mooistestedentrips.nl

  • Stedentrip Lyon
    Je vliegt er in iets meer dan een uur naartoe, maar je hebt dan ook echt het gevoel dat je diep, diep in Frankrijk bent. Heerlijk. Lyon is één van de oudste steden van Frankrijk, met schitterende Romeinse overblijfselen en een prachtige historische stad. Bovendien is Lyon de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Je kunt er geweldig lunchen en uit eten. Lees mijn artikel over Vieux Lyon om je stedentrip te plannen.
  • Stedentrip Nantes
    Nantes is één van de leukste stedentrips die ik ooit maakte. Wat was dit een ontzettend leuke verrassing. Deze Bretonse stad is aan de ene kant heel historisch, met een groot kasteel en een knus centrum. En aan de andere kant is Nantes grensverleggend, met het bijzondere île de Nantes. En het leuke is: de meeste bezienswaardigheden in Nantes zijn gratis.
  • Stedentrip Metz
    Helemaal niet ver van huis en toch lekker origineel: maak eens een stedentrip Metz. De meeste Nederlanders zoeven langs Metz op de Route Soleil op weg naar Zuid-Frankrijk of Spanje. Maar echt: er zijn genoeg leuke bezienswaardigheden in Metz. Zo ben je rustig een uur zoet in de prachtige kathedraal, met glas-in-loodramen van Marc Chagall en kun je uitgebreid winkelen in de geweldige overdekte markt. Trek ook rustig een ochtend uit voor het Centre de Pompidou.

Brutaal Italië: Bologna

De leukste stedentrips in juni: bezienswaardigheden Bologna | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in juni: Bologna, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Eén van de leukste stedentrips in juni, want dan is het in Italië al heerlijk weer: Bologna. Het is misschien niet de meest beroemde stad in Italië, maar je kunt er genieten van het beste dat Italië te bieden heeft. Zo kun je er terecht voor ontzettend lekker eten op één van de mooie markten in de stad, bezoek je één van de geweldige musea, beklim je de beroemde torens en kun je zelfs op een bijzondere pelgrimstocht.

Lees meer over Bologna

Berlijn: altijd leuk

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Berlijn | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Berlijn | Mooistestedentrips.nl

Eén van de leukste stedentrips in juni is toch zeker wel Berlijn. In juni is het voor een stedentrip Berlijn al wel lekker warm in de stad, maar nog niet bloedheet. Je vindt in Berlijn altijd wel een leuk hotel of appartement dat bij je budget past. Berlijn is ontzettend groot en er zijn zo veel verschillende, hippe wijken te ontdekken. Een heel leuke manier om Berlijn te ontdekken is op de fiets. Er zijn goede fietspaden en automobilisten houden rekening met fietsers. Je kunt een fiets huren in Berlijn, maar als je een bijzondere kant van Berlijn wilt ontdekken kan ik je een fietstocht langs de Berlijnse muur echt aanraden.

Alles over Berlijn

Alternatief voor een lang weekend Ardennen: Namen

Bezienswaardigheden Namen België | 14x doen in Namen (Namur), België Bezienswaardigheden Namen België | Citadel van Namen (Namur), België

Bijzondere stedentrip in juni maken? Het Franstalige deel van België is echt een perfecte bestemming voor een lang weekend weg in deze tijd van het jaar. Een weekendje Ardennen natuurlijk immens populair. Zoek je eens een leuk alternatief: maak een stedentrip Namen. De hoofdstad van Wallonië is echt nog een onbekende parel en juist daarom het ontdekken waard. De grootse citadel zie je al van kilometer afstand liggen en deze waakt over het pittoreske stadscentrum waar je heerlijk kunt eten en drinken en leuk kunt winkelen.

Alles over Namen

Historisch en hip: Belfast

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Belfast | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in juni: stedentrip Belfast | Mooistestedentrips.nl

Steden met een bijzondere geschiedenis, die toch de modernisering niet uit de weg zijn gegaan, hebben bij mij een streepje voor. En dat is precies waarom ik Belfast zo ontzettend leuk vond. Aan de ene kant heeft Belfast een rijk industrieel verleden en kwam de Noord-Ierse hoofdstad in de jaren ’70 regelmatig in het nieuws vanwege The Troubles. Maar Belfast is haar woelige verleden te boven en is nu een bruisende stad, die het ontdekken waard is. Je kunt nog steeds de bijzondere murals in West-Belfast bezoeken en het ontzettend gezellige, historische Cathedral Quarter. Maar wat mij betreft is Titanic Belfast echt een hoogtepunt van een stedentrip Belfast. Dit bezoekerscentrum is niet zo maar een museum, maar je komt er echt te weten wat de Titanic voor Belfast betekende en welke impact het op de stad had toen de enorme oceaanstomer zonk.

Lees alles over Belfast

Lieve een stedentrip maken in een andere maand? Bekijk de Stedentrip Kalender.

Heb jij nog tips voor stedentrips in juni?

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer