De leukste stedentrips in maart

door Esther

Stiekem hangt de lente alweer een beetje in de lucht in maart. Af er toe is er nog eens een koude nacht, maar er zijn ook middagen dat je met je jas aan al op een terrasje kunt zitten. Heerlijk. En dan komen de reiskriebels ook vanzelf. Vanaf maart is het op veel plekken alweer lekker weer, dus ver reizen voor een zonnige stedentrip is niet meer nodig. Bekijk de leukste stedentrips in maart.

St. Patrick’s Day in Dublin of Belfast

St. Patrick's Day in Dublin, stedentrip in maart | Mooistestedentrips.nl

St. Patrick's Day in Dublin, stedentrip in maart | Mooistestedentrips.nl

Op 17 maart is het St. Patrick’s Day, de belangrijkste feestdag voor de Ieren en de Noord-Ieren. En dit wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Iedereen hult zich in groen, schildert klavertjes op de wangen en het is de hele dag groot feest. In Nederlands kun je, in de meeste Ierse pubs, ook wel terecht voor St. Patrick’s Day feestjes. Maar het is natuurlijk leuker om St. Patrick’s Day in Dublin of Belfast te vieren.

In beide steden kun je vanaf ’s ochtends vroeg de uitgebreide St. Patrick’s Day parade bijwonen, zodat je de mooiste praalwagens en kostuums kunt bewonderen. En ’s avonds blijft het natuurlijk nog lang onrustig. In Dublin moet je beslist naar Temple Bar voor de leukste feesten en in Belfast is Cathedral Quarter the placet to be.

Lees meer over Dublin

Lees meer over Belfast

Hartverwarmend Valletta

Leuke stedentrip in maart: stedentrip Valletta | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in maart: stedentrip Valletta | Mooistestedentrips.nl

Als je echt zin hebt in lekker weer, moet je toch even een stuk naar het zuiden vliegen. Een stedentrip Valletta is niet alleen verrassend leuk, maar vanaf maart is het op Malta ook al heerlijk weer, maar niet te warm. De Maltese hoofdstad werd onlangs verkozen tot culturele hoofdstad en dat is ook wel te begrijpen. De stad had door de eeuwen heen altijd al een bijzondere positie, nadat de Orde van St. John er de macht kreeg om het westen te beschermen tegen de oprukkende Ottomanen.

De sfeer van de 16de eeuw hangt nog steeds in Valletta, maar de stad is gelukkig wel met haar tijd meegegaan. Tijdens een stedentrip Valletta mag je Sint-John’s Co-Cathedral en Fort St. Elmo in ieder geval niet overslaan, maar ga ook uitgebreid vis eten. Bijvoorbeeld bij La Sfoglia. Ook leuk: vanuit Valletta kun je heel gemakkelijk de rest van Malta ontdekken.

Lees meer over Valletta

Verrassend Fez

Leuke stedentrip in Maart: Fez, Marokko | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in maart: Fez, Marokko | Mooistestedentrips.nl

Zin in de zon? Dan is het leuk om naar Marokko te vliegen en bijvoorbeeld Fez te ontdekken. Fez is één van de Koningssteden in Marokko en misschien nog wel een stuk authentieker dan Marrakech. Zo heeft Fez de grootste nog levende Medina ter wereld. In de Medina zul je ongetwijfeld verdwalen, tussen de tientallen kraampjes met kruiden, lederen schoenen en prachtige lampen en koperwaren. In de Medina vind je ook de belangrijkste bezienswaardigheden in Fez. Wist je trouwens dat je rechtstreeks kunt vliegen op Fez?

Lees alles over Fez

Bijzonder en dichtbij: Mechelen

De leukste stedentrips in maart: weekendje Mechelen | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in maart: weekendje Mechelen | Mooistestedentrips.nl

Ver weg voor stedentrips maart? Welnee. Plan gewoon een spontaan weekendje België. Ga eens naar een andere stad als Antwerpen of Brugge en kies voor Mechelen. Deze stad heeft alles wat je van een fijne Vlaamse stad mag verwachten. Leuke bezienswaardigheden, een knus centrum vol leuke winkel en je kunt er natuurlijk heerlijk eten. Daarvan krijg je toch meteen zin om een spontaan weekendje Mechelen te plannen?

Lees meer over Mechelen

Vroeg zomeren in Athene

Leuke stedentrip in maart: Athene | Mooistestedentrips.nl

Leuke stedentrip in maart: Athene, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Nog zo’n stad waar het eind maart al behoorlijk lekker weer kan zijn: Athene. Eén van mijn favoriete stedentrips in maart. De Griekse hoofdstad staat natuurlijk bekend om haar eeuwenoude bezienswaardigheden, zoals de Akropolis en de Antieke Agora. En eerlijk is eerlijk: deze mag je ook zeker niet missen tijdens je stedentrip Athene. Maar ook het Olympisch Stadion en de Tempel van Zeus zijn wat mij betreft echt highlights. Toch heeft Athene nog een moderne en wellicht wat onbekende kant. Zo moet je beslist de street art en leuke pleintjes van de wijk Psirri ontdekken en ’s avonds tot de late uurtjes in Gazi blijven hangen.

Lees alles over Athene

Design in eigen land: Rotterdam

Weekendje weg in Nederland: stedentrip Rotterdam | Mooistestedentrips.nl

Weekendje weg in Nederland: stedentrip Rotterdam | Mooistestedentrips.nl

Nog dichterbij een weekendje weg plannen, is natuurlijk nog gemakkelijker. En dan is Rotterdam een goede keuze, één van de leukste stedentrips in maart als je gewoon in Nederland wil blijven. Deze voorheen ruige havenstad heeft de laatste tien jaar echt een metamorfose ondergaan (wat mij betreft althans) en is echt een stad met veel verschillende gezichten. Hartstikke leuk.

Lees alles over Rotterdam

Wat vinden jullie leuke stedentrips in maart?

Liever in een andere maand een stedentrip maken? Dat kan natuurlijk. Neem een kijkje in mijn stedentrip kalender.

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Rachel 2 maart 2019 - 10:09

Wat gaaf dat je dit zo onder elkaar zet, het ziet er geweldig uit, thanks voor de tips!

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer