De leukste stedentrips in november

door Esther

De blaadjes zijn van de bomen gevallen. Het is een beetje guur en het regent soms. Maar waarom niet een stedentrip in november maken? Want een wat regen is een goed excuus om eens uitgebreid naar een museum te gaan, of op food tour of ergens in een leuke kroeg bij de haard te kruipen. Dit zijn de leukste stedentrips in november.

Eindeloos naar het museum in Parijs

Leuke stedentrip in november, stedentrip Parijs | Mooistestedentrips.nl

Altijd al een hele dag in het Louvre willen rondhangen? Doe dat gewoon eens in november. Iedereen kan zich wel wat voorstellen bij een stedentrip Parijs in de lente, maar het is echt één van de meest perfecte stedentrips in november. Want of je nu houdt van moderne kunst of een enorme verzameling werken van Monet bij elkaar wil zien, in Parijs vind je altijd een museum waar je wat mee kunt. Natuurlijk is een dag door het Louvre dwalen zalig, het Musée d’Orsay is perfect als je van impressionisten en modernisten houdt, het Centre Pompidou heeft geweldige kunst, maar het gebouw zelf is ook al de moeite om van dichtbij te zien.

Lees meer over Parijs

Geniet van winters Brussel

Stedentrip in november: Brussel | Mooistestedentrips.nl

Een stedentrip België kan natuurlijk altijd. Dus waarom geen stedentrip in november? Naar Brussel bijvoorbeeld, want het is ’s winters goed toeven in de Belgische hoofdstad. Zo zijn er vanaf het einde van de maand verschillende kerstmarkten in de stad te vinden. Maar als het eens minder weer is, kun je ook één van de vele musea in. En heb je mazzel met het weer? Dan kun je stripmuren spotten, naar één van de mooie parken van de stad en natuurlijk de Grote Markt bewonderen.

Meer over Brussel

Stedentrips in november? Naar de kerstmarkt in Duitsland

Zeg je stedentrips in november? Dan zeg je natuurlijk: naar de kerstmarkt. Eind november gaan namelijk de kerstmarkten in Duitsland open. Superleuk! Wees er op tijd bij en ga lekker de laatste week van deze maand naar één van deze leuke kerstmarkten in Duitsland.

Kerstmarkt in Düsseldorf

Stedentrip in november: kerstmarkt in Düsseldorf | Mooistestedentrips.nl

Wil je naar de kerstmarkt in Duitsland, maar niet te ver rijden? Dan is de kerstmarkt in Düsseldorf een goed idee. Er zijn zeven kerstmarkten verspreid over het centrum van de stad, dus je kunt altijd wel ergens wat lekkers kopen of je warmen aan een kop glühwein. Aan de Marktplatz vind je de grootste kerstmarkt van de stad. Wil je ook nog iets leuk doen? Wandel dan naar de Gustaf-Gründgens-Platz, waar je de schaatsen kunt onderbinden. Doe inspiratie op voor een stedentrip Düsseldorf.

Kerstmarkt in Osnabrück

Stedentrips in november: naar de kerstmarkt in Osnabrück | Mooistestedentrips.nl

Een andere kerstmarkt die lekker in de buurt is, is de kerstmarkt in Osnabrück. Het is één van de meest historische kerstmarkten om in Duitsland te bezoeken, dus dat is ook weleens leuk. Je hoeft ook niet te zoeken, want letterlijk het hele centrum van Osnabrück is omgetoverd tot kerstmarkt. Overal staan kraampjes, pure gezelligheid. Op het Ledenhof vind je een overdekte schaatsbaan en zelfs de dierentuin is helemaal in kerstsfeer uitgedost.

Kerstmarkt in Hannover

Stedentrip in november: kerstmarkt in Hannover, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Wil je eens wat anders en in Duitsland op de kerstmarkt niet tussen busladingen Nederlanders staan? Denk dan eens aan de kerstmarkt in Hannover. Echt een leuke, alternatieve bestemming. Door het hele centrum van de stad vind je kerstmarkten met verschillende thema’s. Zo is er een Finse kerstmarkt, een kerstmarkt in het bos en je kunt een middeleeuws exemplaar bezoeken. Ga ook naar de Zoo, want ook hier is een kerstmarkt en je kunt er schaatsen. Bekijk de leukste tips over Hannover.

Wat vind jij leuke stedentrips in november?

Liever in een andere maand een stedentrip maken? Natuurlijk! Bekijk vooral mijn stedentrip kalender voor inspiratie.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer