De leukste stedentrips in augustus

door Esther

Het is zomervakantie. Het kan bloedheet zijn. Maar misschien is het wel rotweer. Of je bent nog niet op vakantie geweest en echt wel toe aan een paar dagen weg. Gelukkig, augustus is een heerlijke maand voor een stedentrip. In combinatie met een dagje strand. Of gewoon lekker cultuur snuiven. Bekijk de leukste stedentrips in augustus.

Trier: dromerig tussen de wijngaarden

Stedentrip in augusrus: bezoek Trier | Mooistestedentrips.nl

Wil je wel en stedentrip in augustus maken, maar liever niet te ver weg? Dan kan ik je Trier van harte aanbevelen. Op een paar uurtjes rijden met de auto of de trein bevind je je meteen in een totaal andere wereld: tussen de glooiende wijnvelden aan de rivier de Moezel, de bijzondere Romeinse opgravingen en kleurrijke en gezellige pleinen. Trier mag dan geen enorme stad zijn, toch heeft het genoeg te bieden voor een leuke stedentrip. Zo kun je dwalen door de knusse binnenstad, het geboortehuis van Karl Marx bezoeken en heerlijk wandelen langs de oevers van de Moezel. ’s Avonds kan ik het je aanraden om naar Weingut Gehlen te gaan, voor een heerlijke maaltijd. Proef ook een paar van de lekkere wijnen van dit landgoed.

Lees meer over Trier

Verrassend gezellig Luik

Stedentrips in augustus: bekijk alles over Luik | Mooistestedentrips.nl

Wil je een stedentrip in augustus maken, maar liever niet te ver weg? Denk eens aan Luik. Net over de grens, maar dankzij de Franssprekende bevolking heb je meteen een vakantiegevoel. Nou ja, dat kan ook komen door de tientallen gezellige terrasjes, de grootste markt van de Benelux op zondag en de groene heuvels waar je vanuit het centrum zo naartoe wandelt. En Luik is de stad van sublieme musea, bijzondere architectuur en heel goede restaurants? Nieuwsgierig geworden? Stap in de trein, op naar Luik.

Lees meer over Luik

Stedentrip in augustus: verrassend rustig Parijs

De leukste stedentrips in augustus: stedentrip Parijs in augustus | Mooistestedentrips.nl

Een verrassende stedentrip in augustus is Parijs. Want in augustus is het lekker rustig in de stad. De Parijzenaars hebben vakantie en zijn massaal naar de kust getrokken. Goed, er kunnen wat restaurants gesloten zijn. Maar Parijs is alles behalve uitgestorven in de zomer. Er is genoeg te doen, zoals je wel kunt lezen in mijn artikel Parijs in de zomer. Langs de Seine vind je gezellige stadsstranden. Vlei je in een ligstoel of huur een kano. Boek een stedentrip Parijs en dwaal op je gemakje door musea, ontdek de gezellige wijkjes en ga lekker uit eten.

Lees meer over Parijs

Relaxen in Barcelona

De leukste stedentrips in augustus, stedentrip Barcelona in Augustus | Mooistestedentrips.nl

Stedentrips in augustus? Dan denk je aan de leukste steden aan het strand. Ofwel, op naar Barcelona! Dwaal ’s ochtends door het Picassomuseum, bezoek de adembenemende La Sagrada Familia of koop kaartjes voor het Parc Guëll. En ’s middags? Dan kun je naar het strand in Barcelona. Vanaf het oude centrum loop je er zo naartoe. Maar je kunt ook een fiets huren en de wat onbekendere stranden bezoeken. Dan zit je geheid tussen de locals.

Lees meer over Barcelona

Kopenhagen: sprookje langs het water

Leuke stedentrip in augustus: stedentrip Kopenhagen in augustus | Mooistestedentrips.nl

Stedentrips in augustus? Dan wil je buiten zijn. Fietsen, zwemmen, wandelen. En dat kan allemaal in Kopenhagen, één van de leukste hoofdsteden van Europa. Wist je dat het water in Kopenhagen zo schoon is dat je erin kunt zwemmen? En dat er zo veel fietspaden zijn dat het fietsen er veel relaxter is dan in Nederland? En Kopenhagen is de stad van pure gezelligheid, echte Deense ‘hygge’. Boek een stedentrip Kopenhagen in augustus.

Lees meer over Kopenhagen

Wat is jouw favoriete stedentrip in Augustus?
Liever in een andere maand op vakantie? Bekijk dan mijn stedentrip kalender

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer