De leukste stedentrips in mei

door Esther

En de mooiste stedentrips in de meivakantie

Heb je zin in leuke stedentrips in mei? Wil je weg in de meivakantie? Dan is er zo veel keuze. Dichtbij, een zonnige bestemming in Europa of misschien wel wat verder weg. Het is op veel plekken al lekker weer, soms kun je zelfs je badkleding en handdoek al meenemen voor een middagje strand. Dit zijn de leukste stedentrips in mei.

Fotogeniek Lissabon

Leuke stedentrip in mei, stedentrip Lissabon in mei | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Lissabon in mei: bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Lissabon is wat mij betreft één van de top stedentrips in mei. Gebouwd op zeven heuvels, aan de oevers van de Taag, boordevol bontgekleurde historische huisjes, knusse parkjes en grensverleggende street art. Een stedentrip Lissabon in mei klinkt goed, toch? Neem minstens 3 of 4 dagen de tijd om door de smalle straatjes vol kinderkopjes te dwalen, de mooiste uitzichtpunten en terrassen van de stad te ontdekken en natuurlijk alle bekende bezienswaardigheden in Lissabon te bekijken. Heb je een dagje of twee extra de tijd, dan raad ik je aan om naar Sintra te gaan en daar de mooiste paleizen te ontdekken. Is het lekker weer? Dan is het tijd voor een dagje strand in Sesimbra.

Lees meer over Lissabon

Altijd zonnig Heidelberg

Leuke stedentrip in de meivakantie: Heidelberg, Duitsland | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip in mei: Heidelberg | Mooistestedentrips.nl

Volgens de Duitsers in Heidelberg de meest zonnige stad van Duitsland (hoewel ik dat ook weleens heb horen beweren over Freiburg). Hoe dan ook, Heidelberg is echt een leuke stedentrip in mei. In de zomer kan het behoorlijk warm worden in de smalle, historische straatjes, maar in mei is het klimaat nog mild. Natuurlijk mag je een bezoekje aan het wereldberoemde Schloß Heidelberg niet overslaan en zijn de betoverende Altstadt en de oevers van de Neckar echte aanraders.

Lees meer over Heidelberg

Romantisch Italië: Verona

Stedentrip in mei: Verona, Italië | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip Verona in mei, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Wil je eens een echt romantische stedentrip maken, maar dan niet de prijzen van Rome of Venetië betalen en ook niet eindeloos in de wachtrijen? Maak dan een stedentrip Verona. Deze stad in het noorden van Italië kun je natuurlijk in één dag bezoeken als je op vakantie bent aan het Gardameer, maar eigenlijk verdient Verona gewoon een stedentrip helemaal op zichzelf. De stad is natuurlijk bekend vanwege Romeo en Julia, maar de stad is eigenlijk nog veel romantischer dan dat. Zo kent Verona schitterende historische bruggen, dromerige straatjes en prachtige uitzichtpunten. En waarom is een stedentrip in mei dan zo’n goed idee? Nou, vanaf mei kun je een opera of concert bijwonen in de Romeinse Arena van Verona, een ontzettend bijzondere belevenis. Daarom is Verona één van de leukste stedentrips in mei.

Lees meer over Verona

De pure schoonheid van Praag

Stedentrip Praag in mei, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Stedentrip in mei, stedentrip in de meivakantie: Praag | Mooistestedentrips.nl

Een mooie stedentrip in me maken? Op naar Praag! De stad kan zich qua schoonheid, historie en culturele rijkdom meten met wereldsteden als Parijs en Londen. Boheemse, Duitse en Hongaars-Oostenrijkse heersers drukten vanaf de 13de eeuw met hun tientallen kastelen, paleizen en kerken een sprookjesachtige stempel op de stad. Het is heerlijk verdwalen in het labyrint van geplaveide, middeleeuwse straatjes in het oude hart van Praag. Op nog geen kwartier wandelen vanaf het oude centrum wachten echter knusse wijken, oude forten, verscholen binnentuinen en authentieke cafés waar alleen Tsjechisch te horen is. Ook zeker de moeite waard, want hoewel een stedentrip Praag een echte aanrader is, kan het behoorlijk druk zijn in de stad. Om de grote hordes te omzeilen, geef ik je de volgende tips mee:

Ultieme Spaanse stad: Valencia

Stedentrip Valencia in mei, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in mei, stedentrip in de meivakantie: Valencia | Mooistestedentrips.nl

De laatste jaren is een stedentrip Valencia steeds populairder geworden bij Nederlanders en dat is wel te begrijpen. Valencia heeft nog niet de drommen toeristen die bijvoorbeeld wel naar Barcelona gaan, maar heeft toch alles te bieden wat een heerlijke Spaanse stedentrip te bieden heeft. Lekker weer, een prachtige oude stad, mooie markthallen boordevol fijne Spaanse specialiteiten, een lommerrijk park en, in het geval van Valencia, het strand. Je zwemspullen en de zonnebrand kunnen dus geheid mee in je koffer. Het is het leukst om een fiets te huren of een fietstocht te maken om de stad te ontdekken. Valencia is namelijk erg vlak en er zijn goede fietspaden.

Lees meer over Valencia

Wat is jouw favoriete stedentrip in mei?

Liever in een andere maand op vakantie? Neem dan even een kijkje in mijn stedentrip-kalender.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer