De leukste stedentrips in februari

door Esther

Februari is eigenlijk maar een saaie maand (behalve als je carnaval viert natuurlijk). Om de sleur van februari een beetje te doorbreken is het juist wel leuk om in deze maand een stedentrip of een weekendje weg te plannen. Misschien gewoon even naar de zon, gewoon omdat het kan. Of een romantisch weekendje weg met je lief. Bekijk de leukste stedentrips in februari.

Romantisch Wenen

Stedentrip in februari: Wenen | Mooistestedentrips.nl

Vergeet die bos bloemen of dat etentje met Valentijnsdag. Neem je lief gewoon mee op stedentrip. En wat mij betreft mag je Wenen dan toch niet missen. De Oostenrijkse hoofdstad is met haar barokke pracht en praal en de vele paleizen echt bijzonder romantisch. Je kunt uren hand in hand door de parken van de stad dwalen of natuurlijk naar De Kus van Klimt loeren. Gaat de liefde (zoals bij mij) door de maag? Dan begin je de dag in één van de traditionele koffiehuizen, ga je samen lunchen op de Naschmarkt en schuif je ’s avonds aan op een romantische plek, zoals het Palmenhaus. En wil je echt uitpakken? Regel kaartjes voor de opera (maar liever geen Wagner).

Lees meer over Wenen

Naar de zon in februari: Malaga

De leukste stedentrips in februari: Malaga | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in februari, street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

Ben je even helemaal klaar met de kou, regen en het grijze weer in Nederland? Dan zal een stedentrip Malaga je goed doen. Vanaf eind februari kun je al rekenen op temperaturen boven de 20°C met een fijn zonnetje erbij. Je jas hoef je ’s middags vaak niet eens aan. Malaga is een verrassend diverse stad, met een prachtig historisch centrum en een mooi opgeknapt havengebied met een gezellige boulevard. De wijk SOHO is de hipste buurt van de stad, met veel street art en leuke bars en restaurants. En, Malaga is natuurlijk de geboorteplaats van Picasso. Dus je mag zijn geboortehuis en het Picasso Museum niet overslaan.

Lees alles over Malaga

Lang weekend Londen

De leukste stedentrips in februari: lang weekend Londen | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in februari, lang weekend Londen | Mooistestedentrips.nl

Eén van de leukste stedentrips in februari is Londen. Trakteer jezelf op een lang weekend Engelse hoofdstad, want een stedentrip Londen kan eigenlijk altijd wel. Of je nu voor het eerst naar Londen gaat, of al voor de tiende keer: er valt in Londen altijd wel wat nieuws te beleven. In dit artikel kun je lezen wat ik tijdens een weekend Londen allemaal deed.

Lees meer over Londen

Bijzondere stedentrip Duitsland: Hannover

De leukste stedentrips in februari, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in februari: Hannover | Mooistestedentrips.nl

Hannover is waarschijnlijk nog nooit bij je opgekomen als potentiële stedentrip bestemming en dat is ook wel begrijpelijk, want Hannover is lang niet zo beroemd als bijvoorbeeld Hamburg. Toch trekt Hannover elk jaar meer dan 200.000 toeristen en dat is niet voor niets. Hannover heeft een ontzettend rijke geschiedenis, maar helaas werd het bijzondere historische centrum tijdens de bombardementen van 1943 voor het grootste deel verwoest.

Toch heeft het oude centrum nog zo zijn charme. Maar Hannover is ook lekker weids, met veel groen, zoals de enorme barokke Herrenhäuser Gärten en de Machsee vlakbij. Is het niet zulk lekker weer? Dan kun je in diverse musea en andere bezienswaardigheden terecht.

Lees alles over Hannover

Zonnig Havana: poort tot Cuba

Reizen in februari: Cuba in februari | Mooistestedentrips.nl

Cuba in februari, Havana in februari | Mooistestedentrips.nl

Rondreis Cuba in februari, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

Heb je altijd al eens naar Cuba gewild? Februari is een perfecte maand om naar Cuba te reizen. Het is er dan al lekker warm, met temperaturen van rond de 25 °C en weinig regen. Ook voor orkanen hoef je in februari op Cuba niet bang te zijn. Je begint je rondreis Cuba waarschijnlijk in Havana en wat mij betreft met je daar echt wel een paar dagen blijven hangen. Ik bleef er zelfs een week hangen en kreeg zo echt een beetje gevoel voor het leven op Cuba.

Lees meer over Havana en Cuba

Liever in een andere maand op vakantie? Bekijk de stedentrip kalender!

Wat vind jij de leukste stedentrips in februari?

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer