De leukste stedentrips in februari

Februari is eigenlijk maar een saaie maand (behalve als je carnaval viert natuurlijk). Om de sleur van februari een beetje te doorbreken is het juist wel leuk om in deze maand een stedentrip of een weekendje weg te plannen. Misschien gewoon even naar de zon, gewoon omdat het kan. Of een romantisch weekendje weg met je lief. Bekijk de leukste stedentrips in februari.

De leukste stedentrips in februari | Mooistestedentrips.nl

Romantische stedentrips met Valentijn

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo’n enorme romanticus en heb al helemaal niets met Valentijnsdag. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen oog heb voor romantische steden! Sterker nog, deze stedentrips zijn echt perfect voor een paar romantische dagen met je lief.

Romantische stedentrips met Valentijn: Parijs | Mooistestedentrips.nl

Romantische stedentrip met Valentijn: Wenen | Mooistestedentrips.nl

  • Stedentrip Parijs
    Ja, cliché hè. En je bent ook vast niet de enige die zijn lief op een weekendje Parijs trakteert rond 14 februari. Maar ja, Parijs. Het heeft natuurlijk wel wat als je eens wilt uitpakken. Een beetje hand in hand slenteren, in knusse cafés wijn drinken en een topmuseum bezoeken. Meer moet dat niet zijn. Toch even de drukte ontvluchten? Wandel dan langs het Canal Saint Martin of ontdek Parijs 3x anders.
  • Stedentrip Wenen
    Met een beetje mazzel ligt er zo maar nog een beetje sneeuw als je in februari een stedentrip Wenen maakt. Met al die enorme paleizen, barokke pracht en koffiehuizen waar je in het pluche kunt wegzakken is Wenen toch wel een heel romantische stedentrip. Ik geef je tips om de Altstadt van Wenen te ontdekken en vertel wat de mooiste kastelen en paleizen van de stad zijn. 
  • Stedentrip Gent
    Romantisch weekendje weg? Dan moet je wat mij betreft in Gent zijn, één van de leukste steden van Vlaanderen. Je kunt romantisch langs de leien wandelen en goed uit eten gaan. Ook nog wat cultuur snuiven? Bekijk ook de grensverleggende street art in Gent.

Naar de zon in februari: Malaga

Ben je even helemaal klaar met de kou, regen en het grijze weer in Nederland? Dan zal een stedentrip Malaga je goed doen. Vanaf eind februari kun je al rekenen op temperaturen boven de 20°C met een fijn zonnetje erbij. Je jas hoef je ’s middags vaak niet eens aan. Lees mijn artikel Beleef Malaga als een local voor de leukste bezienswaardigheden. Ontdek de highlights van Malaga op de fiets en sla ook de street art in de wijk SOHO niet over.

De leukste stedentrips in februari: Malaga | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in februari, street art in Malaga | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in februari: lang weekend Londen | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in februari, lang weekend Londen | Mooistestedentrips.nl

Lang weekend Londen

Trakteer jezelf op een lang weekend Londen, want een stedentrip Londen kan eigenlijk altijd wel. Of je nu voor het eerst naar Londen gaat, of al voor de tiende keer: er valt in Londen altijd wel wat nieuws te beleven. In dit artikel kun je lezen wat ik tijdens een weekendje Londen allemaal deed. Ben je bang dat het te duur wordt? Met de tips uit mijn artikel Gratis en goedkoop in Londen zul je zeker niet failliet gaan. Zin in iets bijzonders in Londen? Steek de Thames over met de kabelbaan of bezoek de leukste markten in Londen.

De leukste stedentrips in februari, bekijk de tips | Mooistestedentrips.nl

De leukste stedentrips in februari: Hannover | Mooistestedentrips.nl

Bijzondere stedentrip Duitsland: Hannover

Hannover is waarschijnlijk nog nooit bij je opgekomen als potentiële stedentripbestemming en dat is ook wel begrijpelijk, want Hannover is lang niet zo beroemd als bijvoorbeeld Hamburg. Toch trekt Hannover elk jaar meer dan 200.000 toeristen en dat is niet voor niets. Hannover heeft een ontzettend rijke geschiedenis, maar helaas werd het bijzondere historische centrum tijdens de bombardementen van 1943 voor het grootste deel verwoest.

Toch heeft het oude centrum nog zo zijn charme. Maar Hannover is ook lekker weids, met veel groen, zoals de enorme barokke Herrenhäuser Gärten en de Machsee vlakbij. Is het niet zulk lekker weer? Dan kun je in diverse musea en andere bezienswaardigheden terecht. Ook leuk: de meeste bezienswaardigheden in Hannover kun je gratis bezoeken.

Liever in een andere maand op vakantie? Bekijk de stedentrip kalender!

Wat vind jij een leuke bestemming voor een stedentrip in februari?