De leukste stedentrips in december

door Esther

Stedentrip december? Zoek de zon op of geniet juist van de mooiste steden in kerstsferen. De kerstmarkten zijn in volle gang, dus als je daarvan houdt is het extra leuk om een weekendje weg te plannen. Of ontsnap er juist uit. Zin in een weekendje weg in december? Ik zet de leukste tips voor je op een rijtje.

Stedentrip december? Tips!

STEDENTRIP DECEMBER: WARMTE & ZON

Marrakech

Winter in Marrakech. Dat is pas een fijne stedentrip in december. Overdag kunnen de temperaturen oplopen tot 25°C. Lekker genoeg om de stad te verkennen en een duik te nemen in het zwembad van je resort.

Over Marrakech

Malaga

In Malaga is het eigenlijk het hele jaar door lekker weer. Dat maakt het een perfecte stedentrip in december. Fiets langs het strand, eet churros in de zon en ontdek de leukste bezienswaardigheden.

Over Malaga

Athene

Athene is een heel fijne bestemming voor een stedentrip december. Het is er niet superwarm, maar wel lekker. Perfect om alle bezienswaardigheden te bezoeken. En zodra de zon doorbreekt, plof je meteen op het terras neer.

Over Athene

Lagos

Bij Lagos  in de Algarve denk je misschien aan de zomervakantie, maar deze stad is juist heel leuk in de winter. Dan kun je er heerlijk wandelen en fietsen, namelijk. Kies voor accommodatie met een binnenbad, dan kun je ook elke dag zwemmen.

Over Lagos

STEDENTRIP DECEMBER IN KERSTSFEER

Nancy

Nancy is een bijzondere stedentrip in december. Hier wordt namelijk zowel Sinterklaas als kerst uitgebreid gevierd. Sinterklaas rond dezelfde tijd als wij, kerst in de adventperiode. Het ontdekken waard.

Over Nancy

Boedapest

Een stedentrip Boedapest in de winter is niet alleen leuk vanwege de kerstmarkt. Er is nog zo veel meer te zien en te doen in de stad. Boedapest is altijd mooi, maar in de winter is het sprookjesachtig.

Over Boedapest

Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf? Dat is superleuk! Je bent er zo en dan is het echt genieten geblazen van één van de leukste kerstmarkten in Duitsland.

Over Düsseldorf

Leuven

Je moet de kerstmarkt in Leuven echt bezocht hebben. Een heerlijke stedentrip in december. Het is er knus, gezellig en er is genoeg te doen!

Over Leuven

Londen

Naar de kerstmarkt in Londen? Dat moet je echt doen. Sowieso is kerst in Londen heel speciaal. De stad is schitterend versierd en er is een heleboel te doen.

Over Londen

Osnabrück

Osnabrück is een heel fijne bestemming voor een weekendje weg in december en het ligt vlakbij de grens. Dus je bent er zo. En de kerstmarkt is verrassend leuk.

Over Osnabrück

STEDENTRIP MET OUD & NIEUW

Antwerpen

Oud en nieuw in Antwerpen is een dikke aanrader. Het is dan supergezellig in de stad en om middernacht kijk je naar spectaculair vuurwerk aan de Schelde.

Over Antwerpen

Brussel

Brussel is een heel leuke stad voor oud en nieuw. Om middernacht geniet je op de Grote Markt van een vuurwerkshow en daarna blijft het nog lang gezellig.

Over Brussel

Dresden

Dresden is een verrassend leuke bestemming om oud en nieuw te vieren. In de stad is het genieten op oudjaarsavond en rond middernacht zet je koers naar de Elbe voor een prachtige vuurwerkshow.

Over Dresden

Edinburgh

Vier oud en nieuw, zoals de Schotten dat doen. In Edinbrugh vier je Hogmany. En hoe. Ga op 30 december naar de traditionele parade en geniet op oudjaarsavond van het vuurwerk.

Over Edinburgh

Je bevindt je hier:
Mooistestedentrips.nl > Stedentrips > Stedentrip kalender > Stedentrip december

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Kiki 4 december 2019 - 14:40

Hi Esther,
Bedankt voor deze leuke tips. Zelf zou ik in december graag nog een city tripje maken en daarvoor zocht ik inspiratie. Die heb ik zeker gevonden in jouw artikel. Ik denk dat het Leuven wordt!
Groetjes,
Kiki

Antwoord

Plaats een reactie

Mooistestedentrips.nl deelt tips over de mooiste stedentrips. We gebruiken cookies om je bezoek te verbeteren. OK Lees meer